maandag 30 maart 2009

En wie ben jij nou weer?

Ik weet niet hoe dat voor jullie zit, maar wij kennen maar weinig van onze reisgenoten. Misschien is het dus wel nuttig als iedereen zich eventjes voorstelt.
Plaats alleen wat je met de rest van de wereld wilt delen, want het is een publiek toegankelijk blog. Als een toekomstige werkgever je naam door Google trekt moet hij/zij wel een goeie indruk krijgen natuurlijk ;-)

14 opmerkingen:

Bastiaan zei

Het is dan wel zo netjes om zelf te beginnen.

Naam: Bastiaan

Leeftijd: 30

Woonplaats: Berkel en Rodenrijs

Dagelijks leven: Ik werk inmiddels bijna acht jaar bij TNO. Van research medewerker ben ik daar doorgegroeid naar MAIT (manufacturing, assemblation, intergration & testing) manager en projectmanager. We maken veel optische meetsystemen voor o.a. ruimtevaart (bijv. ozon meting) en lithografie (machines die computerchips maken).

Kitesurf ervaring: Sinds drie jaar aan het klooien. Tot op heden veel te weinig tijd gestoken in het kiten. Daarbij ook nog met relatief moeilijke kites (Fuel '05) aan het stoeien geweest. Tussen full power en depower zat niet zo veel verschil. Met onze huwelijkreis in Cumbuco in oktober tot een beetje varen gekomen. Genoeg de leren dus nog. Hopelijk gaan de Rev's daar bij helpen.

Wintersport ervaring: Sinds begin '99 snowboard ik. Sindsdien heb ik ieder seizoen minstens een week op m'n board gestaan. Ultieme droom is om nog een keer een flinke reis naar de VS en Canada te maken. Een echter roadtrip met boarden, maar ook relaxen en genieten. En natuurlijk een dagje heli boarden.

Doel voor de Snowkite Experience: Als ik lekker rakjes kan sturen en misschien hier en daar een sprongetje ben ik al heel tevreden. Misschien dat we een mooie downwinder kunnen maken met z'n allen.
Daarnaast ga ik proberen flink wat foto's te maken om zo een mooie reportage in elkaar te steken.
Maar boven alles gewoon heel veel lol maken en genieten van het prachtige landschap.

Wendy zei

Dan zal ik nu mijn verhaaltje doen.
Ik ben Wendy, vrouw van Bastiaan.
26 jaar en werkzaam als diëtist in een ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Dus Jesse als ik je ergens mee moet helpen, laat het dan even weten ;)

Qua Kite-ervaring loop ik een beetje achter op Bastiaan. Ben een wat mindere durfal, dus hoop dat ik het wat meer onder de knie krijg in Noorwegen. In Cumbuco heb ik een klein stukje kunnen varen om daarna net zo hard weer op mijn bek te gaan. Dus wat ik nu wil leren is vooral het heen en weer kunnen kiten. Die sprongen komen later wel, of helemaal niet.

Qua wintersportervaring ski ik al sinds mijn 8e. Voor mijn stage bin ik ook 4 maanden in Oostenrijk geweest, dus dat was ieder weekend de piste verkennen. Het snowboarden heb ik nooit goed onder de knie gekregen omdat ik het skiën te leuk vind. En het zonde vond om een hele vakantie op mijn kont te zitten in plaats van te knallen. Een paar maanden geleden met de wintersport heb ik wel iets geoefend, zodat ik wel op een board kan staan als het met ski's echt niet wil lukken.

Unknown zei

dan doe ik ook wel mee :)

Shelly dus.. 23 jaar en kom uit Wateringen (bij Den Haag) en woon volgende week samen met mijn hond in Den Haag :)

In het dagelijksleven ben ik Personal Assistant voor een managing director bij Logica (ict bedrijf).

Kiten doe ik nu ongeveer 3 jaar in Monster en heb jammer genoeg niet zoveel tijd om keihard te oefenen.. ben 1 keer naar venuzuela en 1 keer naar cumbuco geweest en kan nu beetje heen en weer, toeside en kleine sprongetjes maken.. dus moet nog hoop geoefend worden!

Snowboarden doe ik nu jaar of 5 en dat gaat lekker.. ben meer een cruzer maar vind springen ook leuk en probeer af ent toe wat parkjes maar echt smooth ziet het er nog niet uit :)

slis zei

Wow, leuk om te lezen tot zover!
Bij deze mijn inbreng (heb inmiddels al kennis gemaakt met Jesse tijdens het flowboarden!)

Naam: Chris / Slis
Leeftijd: 26
Dagelijks leven: deze slaan we maar over / student

Kitesurf: sinds 2000
begonnen met troep, en maar aanklooien en klooien en sinds 2004 goed materiaal en sinds dien hooked, altijd als er wind staat dan ga ik...

wintersport: sinds m'n 2de sta ik op ski's en ga zo'n 2 a 3 keer per jaar op wintersport. Sinds laatste 3 jaar probeer ik dit met snowkiten te combineren

Doel voor de Snowkite Experience:
Gezien ik helemaal hooked ben met snowkite probeer ik dit over te brengen naar zoveel mogelijk mensen.
Voor mij is het een nieuwe vorm van wintersport, welke veel avondtuurlijker is dan het standaard ski liftje

Litewave zei

Nou daar gaat ie dan, Arien en Krista, Ik snowboard nu 9 jaar ofzo, en heb 4 jaar gewakeboard, daarna in 2001 mijn eerste kite gekocht, krista volgde kort na mij.

Ik ben zelfstandige in bouw en Kris werk bij Intratuin, we hebben 1 zoontje, 2 honden, en nog 1 kat,

Snowkite zelfde verhaal als Slis, de rest hoor je wel t.p.

geheim zei

Ik ben Jaap, 38 jaar en ik woon in Groningen.

Ik werk bij Ordina waar ik de laatste tijd vooral Sharepoint websites maak voor o.a. scholen, waterbedrijven enz.

Kitesurfen doe ik sinds 2003, de laatste jaren als het kan elk weekend wel een keer. Vorig voorjaar ben ik naar Dakhla geweest. Ik probeer vooral big air met soms een rotatie. En afgelopen najaar ben ik ook begonnen met speedkiten. Ik zit nu net boven de 50km/u over 500 meter.

Ik ben denk ik 10 keer op wintersport geweest, altijd op skies. Snowboarden heb ik een uurtje geprobeerd maar dat was niks. Maar misschien kan ik dat nu wel. Want wakeboarden lukte me ook nooit, en na een paar jaar kiteboarden kon ik opeens ook op een wakeboard de kabelbaan rond. Maar voor deze vakantie neem ik gewoon mijn skies mee en huur ik wel een keer een board.

Ik heb in Nederland 3 dagen kunnen snowkiten, vooral die eerst dag was top omdat er toen goede sneeuw lag. Hoogtelopen gaat dan zo makkelijk dat je er niet bij na hoeft te denken, als je ergens heen wil dan kite je er gewoon heen. Combineer dit met een heuvelachtig landschap en dat moet gewoon super zijn.

Voor de Snowkite Experience hoop ik al snowkitende het landschap te kunnen verkennen. En mijn GPS gaat mee dus ik wil ook wel weten hoe hard je nou kan...

Niels zei

Ik ben Niels 28 jaar.

Woonplaats: Leiden

Dagelijks leven:
Ik werk nu ruim 1 jaar bij TNO als research medewerker (collega van Bas!) bij de optische afdeling. Op het moment bouw ik meetopstellingen en voer ik experimenten uit op spullen voor the European Space Agency.

Kitesurf ervaring: Null, ben al één keer met Bas wezen kiten bij scheveningen. Eerst met de 1.7m en daarna nog even met de 5m. Samen met Bas druk opzoek geweest naar mooie kites voor op sneeuw en met kiten op water in het achterhoofd. Sinds een paar dagen in het bezit van Ozone instinct II 2008 een 7 en een 11.

Wintersport ervaring: Sinds 2000 op wintersport in Frankrijk en Oostenrijk. Boarden, vooral lekker cruisen en af en toe perongelijk een sprongetje met salto.

Doel voor de Snowkite Experience: Leren kiten en alles heel houden!

KOEN zei

Ik ben Koen, 25 jaar en ik woon in Sinaai België.

Int dagelijks leven ben ik on-the-road technieker voor een bank.

Kitesurf ervaring heb ik niet, wel eens geprobeerd maar het vlotte niet meteen, dit jaar ga ik er eens werk van maken. Het liefste van al rijd ik op mn flyboard geen freestyle ofzo, ik ga gewoon zo hard mogelijk. Ik ga ook zeker mn gps meepakken zodat ik mn snelheid kan meten. Ik kitebuggy ook.

Mijn snowboard ervaring is beperkt, 1 keer een weekje in Frankrijk een paar jaar geleden. En een dagje in Landgraaf vorig jaar.

Mijn doel voor de snowkite-experience is genieten. Lekker heen en weer cruisen en de omgeving verkennen. Ik hoop ook te leren springen want dat kan ik nogniet. (wel met kite te voet maar niet met board)

Emiel zei

leuk om te lezen!!

Ik ben dus emiel(20), 3 jaar geleden was ik klaar met havo en sindsdien in de zomer in nederland gewerkt en in de winter geprobeerd zovel mogelijk in het buitenland te zijn om te kiten.

Kiten:
Ben in 2003 begonnen met een ouwe cabrinha en sindsdien zoveel mogelijk op het water, eerst gecombineerd met school en daarna een stuk meer.

Snowboarden:
paar jaar, weet eigenlijk niet sinds wanneer,geloof 2005. sindsdien ook aan het snowkiten.
elk jaar wle een paar keer. afgelopen week heb ik voor het eerst geskied en dat ging ook wel prima.

doel:
Snowkiten promoten binnen nederland maar ook internationaal en vooral veel fun hebben in de sneeuw! lukt tot nu toe prima!

even weerupdate: het is superwarm!! komende dagen alleen maar boven 0 en dat is wel jammer.. Daarna wordt het wel wer koud en er zal vast wel een nieuw pak sneeuw vallen voor jullie komen!

jessevdam zei

Nou mijn naam is Jesse en ben 25 jaren oud. Momenteel werk ik 3 dagen in de week als software ontwikkelaar.

Ik kite nu denk ik al vanaf 2001 denk ik. In 1999 ben ik met mijn broertje begonnen met power kiten. Een hoop jaren hebben we alleen in de zomervakantie aan kiten gedaan. Maar sinds iets meer dan 2 jaar ben ik stuk actiever geworden. Ik kite eigenlijk voornamelijk op ameland.

Wintersporten doe ik sinds met 16e in den beginnen ging ik elk jaar 1 week op skies, maar de laatste jaren ben ik zo'n twee week per jaar gaan snowboarden.

Snowkiten heb ik echter nog nooit gedaan en het lijkt me super gaaf om te doen. Als er genoeg poeder licht ga ik vooral proberen te freestylen in de sneeuw :)

Suzanne Smink zei

Nou, Ik ben Suzanne Smink, de vriendin van Emiel. Ik ben 20 (maar word volgende week 21). Ik zit op de HKU en leer daar films en documentaires maken. Verder werk ik in een restaurant.
Ik heb een aantal keer kitesurf lessen gehad maar ik kan het nog niet echt :P.
Snowkiten heb ik vorig jaar geprobeerd in Noorwegen en dat beviel me wel. Beetje jammer dat we toen eigenlijk maar 1 dag wind hadden. Maar ik kon in ieder geval heen en weer.
Verder heb ik in totaal ongeveer 2 weken gesnowboard en dat begint nu ergens op te lijken en ik vind het erg leuk!

Litewave zei

He Suus, we gaan je verjaardag uitgebreid vieren daar

Unknown zei

zal ik ook dan maar! ;)

Ik ben Kay Peters, 24 jaar. Studeer Chemie in Enschede, maarben er dit jaar een jaartje tussenuit, en werk nu fulltime en woon nu in Utrecht.

Ik kite sinds 2003 toen ik net rakjes kon varen zag ik mini Emiel lekker ongecontroleerd over een bootje vliegen haha. Verder sta ik zo veel mogenlijk op het water, maar helaas eist 40 uur werken wel zijn tol..

Snowboarden heb ik heel vaak gedaan in sneeuwhallen , maar nog nooit op echte sneeuw! Dus ik ben heel benieuwd hoe dat gaat aflopen. Voor dat ik ben gaan kiten heb ik veel geflyboard, dus het gevoel zit er denk ik wel in.

Mijn enige doel is niet mn benen breken ;)

Daniëlle zei

Dan zal ik mezelf nu even voorstellen :)

Ik ben Daniëlle, de vriendin van Kay. Ben 23 jaar en ben momenteel mijn studie Rechten aan het afronden. Ik woon, werk en studeer in Utrecht.

Ik heb totaal geen ervaring met kiten helaas! Al heb ik wel afgelopen week op het strand geoefend om de kite onder controle te krijgen.
Wel aantal keer op wintersport geweest, echter alleen gaan skiën toen.. dus het boarden ga ik deze reis ook voor het eerst leren.

Mijn doel is om aan het eind van de vakantie het snowkiten enigzins onder de knie te hebben.. En om gewoon een super leuke tijd te hebben in Noorwegen!